Днес между Сити Дивелъпмънт АДСИЦ и Шорт Кът Пропърти ЕООД бе сключен предварителен договор за покупко-продажба на 5 недвижими имота, намиращи се в район Витоша, местност Гърдова глава, София. Това съобщават от Българска фондова борса.

Стойността на изготвената оценка за имотите е 7 315 200 лв. с ДДС, като и петте терена са оценени като един обединен имот. В случая от Шорт Кът Пропърти ЕООД се задължават да продадат правото на собственост върху имотите на Сити Дивелъпмънт АДСИЦ, срещу заплащане на продажна цена. Общата площ на недвижимостите е 4 438 кв. м.

Публичната компания сключи днес втори предварителен договор за покупка на други 4 имота, намиращи се в столичния ж. к. Овча купел, местност кв. Горна баня. Продавач е Спас Бончевски.

Стойността на изготвената оценка за всички четири имота е 1 019 040 лв. с ДДС, като отново са оценени като един обединен имот. Площта на терените е 4 085 кв. м.

Нека припомним, че от Комисията за финансов надзор вписаха в публичния регистър увеличения капитала на Сити Дивелъпмънт АДСИЦ. Дружеството увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 2.198 млн. лв. чрез издаването на 169 804 акции с номинална и емисионна стойност от 10.00 лв. всяка.

Набраните 1.698 млн. лв. ще бъдат използвани от дружеството за покупката на апартамент, фитнес, магазин и 2 гаража в комплекс Перлите, намиращ се на бул. "Черни връх" и проект Овча Купел, намиращ се в ж-к Овча Купел.

Предстои регистрация на емисията акции и на Българска фондова борса.