След X3News идва и X3Analyses

902
След X3News идва и X3Analyses

Х3Analyses - първото българско специализирано приложение за детайлен финансов анализ и оценка на акциите на публичните компании, търгувани на Българска фондова борса, бе представено днес на специална пресконференция.

Приложението съхранява и обработва всички отчети на публично търгуваните компании на БФБ, като на тяхна база извежда различни финансови анализи.

“Чрез него инвеститортите могат да получат бърз достъп до ключови показатели и данни за публичните компания,” каза Румен Соколов, управител на Управител Сервиз Финансови Пазари.

"Х3Analyses позволява сравнението на няколко компании едновременно, както и прогнози на база очаквани данни за следващите 4 години", допълни Димитър Деков от Балкан Сървисис.

Приложението ще се предлага в две версии: X3 Analysis Basic - за по-широк кръг потребители и индивидуални инвеститори и X3 Analysis Professional - насочен към инвестиционни посредници, банки и други финансови организации.

Очаква се през следващата седмица да бъдат обявени цените на двете версии, като на инвеститорите ще могат да ползват и 14 дневен безплатен период.

Услугата е разработена от “Балкан Сървисис” ООД и “Сервиз Финансови Пазари” ЕООД (дъщерно дружество на “Българска фондова борса – София” АД), като двете дружества имат по 50% участие.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...