Societe Generale Експресбанк предостави финансиране на дъщерната компания на Билборд АД, а именно Диджитал Принт ЕООД. Проектът касае изграждане на печатна база в новопостроения бизнес център Bee Garden, гр. Варна. Инвестицията продължава успешната дейност на Билборд АД в областта на дигиталния широкоформатен печат.

Общата стойност на инвестицията е 11 млн. евро, като проектът е подкрепен от Societe Generale Екпресбанк АД - клон София. Банката предостави дългосрочно финансиране за закупуване на печатната база и офиси. Societe Generale Екпресбанк АД финансира и закупуването на по-голямата част от машинното оборудване посредством лизингова схема.

Дружеството Билборд АД е основано през 2001 г., утвърждавайки се бързо на пазара на широкоформатен печат. Впоследствие инвестира и в разработването на офсетов печат.

Към настоящия момент дружеството е лидер на пазара на широкоформатен дигитален печат, офсетов печат и брандиране на превозни средства. Значително е присъствието на фирмата и в областта на външната реклама, търговията с оборудване и материали за дигитален печат. Билборд АД е листвано и на Софийската фондова борса.

За Societe Generale Екпресбанк АД това е типичен пример за проекти, които банката се стреми да подкрепя в България – стратегическа инвестиция на развиващо се предприятие с ясна пазарна позиция и потенциал.