Софарма учредява дружество в Полша

696
Софарма учредява дружество в Полша

На 27 септември 2007 г. между Софарма АД-София () и полската фирма Натур Продукт Здровит ООД се подписa договор за учредяване на съвместно дружество, съобщават от Българска фондова борса.

Участието на Софарма в новоучреденото дружество ще бъде 50.01%. Полската фирма се занимава с производство и маркетинг на медикаменти. Продажбите й за 2006 г. възлизат на 101.8 млн. полски злоти, или 38.18 млн. долара.

Към настоящия момент Софарма АД произвежда 210 продукта, като изнася в 28 страни по света.

Преди седмица компанията получи Сертификат Първи клас за инвестиция. Дружеството планира да изгради нов високотехнологичен таблетен завод за производство на твърди лекарствени форми.

Новият таблетен завод ще бъде построен в София на терен, собственост на „Софарма” АД, в близост до Ампулен завод на ул. „Илиенско шосе” № 16. Ще бъде ситуиран като компактен комплекс от сгради – за основно производство, за опаковка, склад, административна сграда и централна лаборатория, със застроена площ 8 966 кв. м и разгъната застроена площ 13 502 кв. м.

В новия таблетен завод ще бъдат заети 275 души. Общата стойност на инвестиционния проект възлиза на 37.65 млн. евро.

За първите шест месеца на 2007 г. Софарма АД има нетна консолидирана печалба в размер на 20.013 млн. лв., спрямо 15.978 млн. лв. положителен финансов резултат за сравнимия период на година по-рано.

До момента по позицията са изтъргувани 3310 акции на нива от 7.84 и 7.94 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg