София Комерс-Заложни къщи ще придобие участие в дружество целящо IPO

1006
София Комерс-Заложни къщи ще придобие участие в дружество целящо IPO

На заседание на Съвета на директорите на София Комерс - Заложни къщи АД от 13 март 2007 г. е прието решение дружеството да направи дългосрочна инвестиция, като запише увеличението на капитала на София Комерс Кредит Груп ООД, съобщава БФБ.

София Комерс - Заложни къщи ще запише 5,300 дяла по 100 лева всеки на обща стойност 530 000 лв., представляващи 21.8% от капитала на София Комерс Кредит Груп ООД. Към момента София Комерс - Заложни къщи няма участие в дружеството.

София Комерс Кредит Груп ООД е дружество, което предоставя заеми, обезпечени с ипотека. Дяловете се придобиват по номинал, като е направена експертна оценка на дяловете, която показва, че реалната цена на дяловете е по-висока.

В допълнение, компанията възнамерява да се листва на Българска фондова борса - София АД.

Търговията със София Комерс - Заложни Къщи стартира на 31 януари тази година, след като през октомври дружеството осъществи IPO, като предложи 400 хил. привилегировани акции, с което капиталът нарасна от 2 млн. лв. на 2,4 млн. лв.

Днес книжата на София Комерс - Заложни Къщи се търгуваха на средна цена 5.90 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg