Спадът на борсата се завърна през днешната борсова сесия

794
Спадът на борсата се завърна през днешната борсова сесия

Родните индекси приключиха днешната борсова сесия на отрицателна територия, след повишението си през предходните дни. Най-голям спад регистрира индексът BG40, като понижението му възлезе на 3.3% за деня до ниво от 529.78 пункта.

С 1.8% се понижи индексът на сините чипове SOFIX, докато другия широк индекс BGTR30 загуби 2.3% от стойността си.

Разпродажби се наблюдаваха почти при всички сини чипове. Спадът при книжата на Оргахим до голяма степен предопредели силното понижение на широките индекси.

Книжата на русенският производител на бои загубиха по време на днешната си търговия 3.3% от стойността си при активна търговия и изтъргувани над 330 акции.

Днес отново станахме свидетели на разпродажби при акции на Еврохолд, след повишението им от последните няколко борсови сесии. Книжата на холдинга се понижиха с 3.4% до средна цена от 6.91 лв. и изтъргувани над 50 000 акции по позицията.

С 1.6% поевтиняха книжата на Стара планина Холд до средна цена от 8.03 лв., като с толкова се понижиха и тези на Монбат до ниво от 31.12 лв.

С по над 3% се понижиха книжата на ОЦК и Кораборем. завод Одесос, докато книжата на Българска роза Севтополис загубиха 2.4% от стойността си.

Значителна загуба през днешната борсова сесия регистрираха и книжата на Ломско пиво. Те поевтиняха с 3.3% до ниво от 3.86 лв. и обем от над 5 200 броя.

Сред не многото позиции на положителна територия и при активна търговия приключиха акциите на ТБ Стопанска и Инвестиционна Банка. Те добавиха 0.5% към стойността си до ниво от 105.5 лв. и изтъргуван обем от над 14 000 броя.

С 5% поскъпнаха и акциите на Етропал до ниво от 8.57 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg