Списъкът на публичните дружества се увеличи с три

778
Списъкът на публичните дружества се увеличи с три

Днес Комисията за финансов надзор вписа общо три компании като публични във водения от нея регистър. Това са “Специализирани бизнес системи”, “Бианор” и “Юнайтед Пропъртис” АДСИЦ.

”Специализирани бизнес системи” и “Бианор” са две от компаниите, осъществили първични публични предлагания на Българска фондова борса, с цел увеличения на капитала и набиране на свеж ресурс за свои настоящи и бъдещи проекти.

Капиталът на СБС бе увеличен от 3.319 млн. лв. до 5 млн. лв. чрез предлагането на 33 620 акции с номинална стойност 50.00 лв. и емисионна стойност 68.00 лв., като общата набрана сума от подписката достигна 2.286 млн. лв.

От своя страна “Бианор” увеличи капитала си от 540 222 лв. на 675 222 лв., чрез издаване на нови 135 000 броя обикновени, безналични акции с право на глас, с номинал 1 лв. всяка една.

Първичното публично предлагане на дружеството бе осъществено по метода „бук билдинг” (book-building) в периода 25–29 юни, като общата продажна стойност на разпределените в предлагането акции е 1 383 750 лева (135 хил. акции по 10.25 лв.).

Набраната сума ще бъде използвана за разработване на нови канали за продажба, придобиване на други фирми от бранша, сертификации и инвестиции в настоящите дружества от групата.

”Юнайтед Пропъртис” АДСИЦ е едно от най-новите акционерни дружества със специална инвестиционна цел в страната. Фондът възнамерява да купува складове и терени за построяването на складове в промишлената зона на Казичене, община Панчарево.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg