Оперативната дейност на Петрол АД следва заложените цели и задачи в бизнес-плана на дружеството.

Водещите пазарни позиции, реализираните продажби и приходите, както и корпоративната управленска стратегия, гарантират стабилността на дружеството, се казва в официално изявление на Светослав Йорданов, изп. директор на Петрол АД.

Извършените на 27 май 2010 г., с решение на Надзорния съвет на Петрол АД, промени в Управителния съвет, са изцяло продиктувани от необходимостта да се повиши ефективността и контрола в работата на дружеството.

Съгласно решенията от заседанието на НС, Цветан Димитров, член на УС, беше освободен, заради доказани нарушения на финансовата дисциплина. Документите за тези нарушения са налице и ще бъдат предоставени на оторизираните органи.

Надзорният и Управителният съвет взеха мерки за недопускане в бъдеще на подобна възможност. За нов член на УС на Петрол АД, Надзорният съвет определи Орлин Тодоров, изпълнителен директор на Петрол Холдинг АД.

Съгласно законовите изисквания, документите от заседанието на НС са предоставени на Търговския регистър и са на разположение на всеки желаещ да се запознае, се казва още в изявлението.

Акциите на компанията се сринаха на БФБ с 13.50% днес, до 2.55 лв. за лот, при обем от 960 книжа.

Сн.: Петрол АД