Стартира подписката за IPO-то на Специализирани Бизнес Системи и 14-ият НПТ

775
Стартира подписката за IPO-то на Специализирани Бизнес Системи и 14-ият НПТ

Днес (9 юли) е началната дата на 14-ия Неприсъствен публичен търг, който ще се проведе на Българска фондова борса. В рамките на търга за продажба ще се предложат миноритарни дялове от 3 непублични компании- ЕАЗ ООД, Перущица, Черноморец ООД, с. Черноморец и Мина Лев ООД, с. Кръстец.

От сряда (11 юли) до 24-ти същия месец инвеститорите ще имат възможността да подават поръчки за участие в първичното публично предлагане (IPO) на Специализирани Бизнес Системи.

Основният капитал на Специализирани Бизнес Системи е 3.319 млн. лв., разпределен в 66 380 акции с номинална стойност 50.00 лв. Компанията планира да увеличи капитала си до 5 млн. лв. чрез предлагането на 33 620 акции с номинална стойност 50.00 лв. и емисионна стойност 68.00 лв.

На 11 юли (сряда) е последната дата за сключване на сделки с акциите на ЗД Евроинс, в резултат на които инвеститорите ще имат право на участие в увеличението на капитала.

Застрахователната компания увеличи капитала си със собствени средства, като за три от старите акции акционерите ще получат по една нова, безплатно.

На същата дата е и общото събрание на акционерите на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, на което ще се обсъжда решение за разпределението на 0.007 лв. дивидент на акция за 2006 г.

В петък (13 юли) ще се проведе отложеното от 28 юни общо събрание на Българска роза-Севтополис, на което ще се гласува решение за увеличение на капитала чрез емитиране на нови акции от 6.032 млн. лв. на 12.065 млн. лв. Номиналната и емисионната стойност на новите книжа е 1 лв.

До края на седмицата на Българска фондова борса ще се търгуват и правата на Недвижими имоти София АДСИЦ, даващи възможност за участие в предстоящото увеличение на капитала на компанията.

Недвижими имоти София АДСИЦ планира закупуването на парцел в регулация в гр. София, кв. Младост IV, в близост до Бизнес парк София с площ 1800 кв. м при цена 150 евро/кв. м, става ясно от проспекта на дружеството.

Върху парцела ще бъде изградена луксозна офис-сграда с РЗП 5000 кв. м. Присвоеният борсов код на правата е R2NIS.

За изминалата седмица SOFIX нарасна с 6.43%, до 1502.37 пункта, като отчете и нова рекордна стойност при ниво от 1515.16 пункта. Широкият BG40 добави 2.88%, до 318.82 пункта, като също подобри историческия си максимум с ниво от 322.24 пункта.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg