Сток плюс вече е в регистъра на публичните компании

652
Сток плюс вече е в регистъра на публичните компании

Сток плюс АД вече е публична компания, след като по-рано днес от Комисията за финансов надзор потвърдиха проспекта на компанията за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции в размер на 4 809 450, разпределни в същото количество ценни книжа. Това съобщиха от КФН.

Предметът на дейност на Сток плюс е покупка, продажба и замяна на недвижими имоти, извършване на всякакви действия, свързани с промяна на предназначението на недвижимите имоти. – проектиране, строителство, отдаване под наем, управление на недвижимостите.

Дружеството се управлява от Съвет на директорите – Владислав Панев, председател на СД, който притежава и 33.33% от капитала, Красимир Панев изпълнителен директор с 16.66% и Борислав Христов с 10.92 %.

”Предвиждаме да листнем компанията, след което да предприемем увеличение на капитала с 20%”, заяви преди време Владислав Панев за Profit.bg. Първоначално набраните средства ще се инвестират в притежаваните от Сток плюс 1 700 дка. терени, съсредоточени около Велико Търново и Елин Пелин.

Колкото до бъдещето на компанията, ликвидация или удължаване на срока й на инвестиционна дейност, Панев коментира тогава, че отговорът на дилемата се крие в пазарната конюнктура. Ако успеем да вкараме в регулация терените и осъществим инвестиционните си намерения, не е изключено да ликвидираме компанията.

”В случай че своевременно придобием нови терени изгодно, обсъждаме вариант да запазим компанията”, допълни той.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg