Сток плюс АД вече е публична компания, след като по-рано днес от Комисията за финансов надзор потвърдиха проспекта на компанията за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции в размер на 4 809 450, разпределни в същото количество ценни книжа. Това съобщиха от КФН.

Предметът на дейност на Сток плюс е покупка, продажба и замяна на недвижими имоти, извършване на всякакви действия, свързани с промяна на предназначението на недвижимите имоти. – проектиране, строителство, отдаване под наем, управление на недвижимостите.

Дружеството се управлява от Съвет на директорите – Владислав Панев, председател на СД, който притежава и 33.33% от капитала, Красимир Панев изпълнителен директор с 16.66% и Борислав Христов с 10.92 %.

”Предвиждаме да листнем компанията, след което да предприемем увеличение на капитала с 20%”, заяви преди време Владислав Панев за Profit.bg. Първоначално набраните средства ще се инвестират в притежаваните от Сток плюс 1 700 дка. терени, съсредоточени около Велико Търново и Елин Пелин.

Колкото до бъдещето на компанията, ликвидация или удължаване на срока й на инвестиционна дейност, Панев коментира тогава, че отговорът на дилемата се крие в пазарната конюнктура. Ако успеем да вкараме в регулация терените и осъществим инвестиционните си намерения, не е изключено да ликвидираме компанията.

”В случай че своевременно придобием нови терени изгодно, обсъждаме вариант да запазим компанията”, допълни той.