След реализираното успешно IPO на Агрия Груп Холдинг АД и вписването в търговския регистър на увеличението на капитала му от 5.1 млн. лв. на 6.8 млн. лв. чрез издаването на нови 1.7 млн. нови акции, новоемитираните акции от увеличението на капитала вече са регистрирани по сметки на инвеститорите в Централен Депозитар, съобщиха от водещия мениджър по емисията Обединена Българска Банка за Profit.bg.

Депозитарните разписки ще могат да се получат от всеки от инвеститорите чрез съответния инвестиционен посредник по мястото на подаване на заявката.

Нека припомним, че определената от ОББ и емитента Агрия Груп Холдинг АД цена на пласиране на акциите от увеличението на капитала е 9.04 лв. на акция и цели осигуряване на активна вторична търговия. Набраните средства от публичното предлагане, които са постъпили в холдинга, са 15.368 млн. лв.

Междувременно, Агрия Груп Холдинг АД е подало заявление, заедно с необходимите документи, за вписване на дружеството и на емисията акции от увеличението на капитала му в публичния регистър на КФН. Незабавно след решението на надзорния орган ще бъде подадено заявление за регистрация и на БФБ.

Акциите на дружеството, които ще се търгуват свободно на борсата, ще са 25% от капитала му. Очаква се търговията с акциите на Агрия Груп Холдинг АД да започне през март.

Агрия Груп Холдинг АД е извършило и регистрацията си в системата на КФН E-REGISTER за разкриване на регулирана информация към комисията от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа, в системата ЕКСТРИ за разкриване и подаване на БФБ на информация, сведения и документи, както и в новата информационна система X3News за разкриване и предоставяне на информация на обществеността, като за целта е сключило договор със “Сервиз финансови пазари” ЕООД.