Търговията с акциите на Бялата лагуна стартира на 13 март 2007 г.

563
Търговията с акциите на Бялата лагуна стартира на 13 март 2007 г.

Акциите на Бялата лагуна АД, дружество 99.99% собственост на Албена АД, ще бъдат въведени за търговия на Българска фондова борса на 13 март 2007 г., става ясно от сайта на институцията.

Компанията възнамерява да осъществи вторично публично предлагане, като според проспекта на дружеството, предложен за първи път на страниците на www.profit.bg, цената на въвеждане за търговия ще бъде 22.00 лв. за акция, което ще оцени Бялата лагуна на 94.6 млн. лв.

Дружеството ще се търгува на БФБ-София под борсов код LAGUNA.

Предметът на дейност на компанията включва хотелиерство и ресторантьорство, туроператорска и турагентска дейност и др.

Комплекс Бялата Лагуна е разположен на 9 км северно от Балчик, на 8 км южно от Каварна, както и на 50 км от Летище Варна.

По данни от дружеството към 30 септември основните посетители са били от Германия и Румъния, съответно 23.02% и 9.64% от общо посетилите комплекса, следвани от Великобритания и Русия с по 7.87 и 7.79 на сто.

Очакванията на ръководството за 2007 г. са за нетна печалба в размер на 44 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 42 хил. лв.

Още по темата :

Бялата Лагуна излиза на БФБ-София до седмици

Албена АД листва дъщерно дружество на борсата

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg