Йорданка Стефанова е регионален мениджър за Източния регион на водещата логистична компания у нас Транспрес. Вижте какво сподели тя за развитието на дружеството в интервю за Profit.bg:

Транспрес е водеща логистична компания в България, създадена преди повече от 20 години. Разкажете ни повече за дейностите, които развивате.

Към настоящия момент Транспрес ООД има широко портфолио от услуги, за да отговори на транспортните нужди на клиентите ни. Успешно работим както на европейския, така и на вътрешния пазар. Услугите ни са от транспорт на документални пратки, през групажни и частични товари, до цели товари, оперирайки на повече от 360 хъба в страната и Европа.

Непрестанно развиваме екипа ни от експерти и собствения ни специализиран софтуер за транспортно-логистични дейности. За клиентите, които обслужваме комплексно, извършваме също транспорт на товари по море, въздух и специализиран транспорт с ескорт.

Наскоро открихте нови складове в градовете Пловдив и Велико Търново. Как се отразява разширяването на складовата база на стратегическото развитие на компанията?

Новите складове в Пловдив и Велико Търново бяха планирани и построени изцяло според нуждите ни и следствие на бюджетиран предварително ръст в товарообема за 2016 г. Новите площи обслужват едновременно оперативните дейности по крос докинг и краткосрочно складиране на пратки, както и пратки за дългосрочно съхранение, преетикиране, комисиониране и дистрибуция по националната групажна мрежа към крайни получатели в страната.

Целите на компанията са складовите площи да са модерни и удобни, да намалят времената за обработка на товарните автомобили и да поемат увеличените обеми. В момента се строи нов склад за нас в Шумен, в рамките на месец приемаме новото ни помещение в Стара Загора, планираме следващи проекти за София, Плевен, Русе.

Основната цел на компанията е да бъде логистичен партньор, който осигурява пълно покритие на нуждите от транспорт на клиентите. Това ли ви отличава от останалите конкуренти на пазара?

Със сигурност клиентите оценят високо пълното покритие от услуги, но смятам, че това не е единственото, което ни дава конкурентно предимство спрямо останалите колеги от бранша. Заложили сме високи критерии за качество, индивидуално отношение към клиента, подобряване на предлаганите услуги и допълването им спрямо новите изисквания на бизнеса.

Желанието ни е да бъдем партньори с клиентите ни, да се развиваме заедно и да бъдем полезни за техния бизнес. Не на последно място, инвестираме желание и усилия в обучения на персонала на Транспрес ООД, така че имаме истински професионалисти в областта ни.