Трейс Груп Холд планира да увеличи капитала си от настоящите 2 млн. лв. на 2.2 млн. лв., като ще предложи на Българска фондова борса 200 хил. акции, или 10% от капитала си. Това каза за Профит.бг PR-ът на компанията Мирослав Манолов.

Информацията бе потвърдена и от Лъчезар Илчевски, изпълнителен директор на една от дъщерните компании на холдинговото дружество – Пи Ес Ай АД.

„Очаква се първичното публично предлагане да се състои през септември,” сподели още Манолов.

Към момента компанията изготвя проспекта си, като поемател на емисията е ИП Сомони Файненшъл Брокеридж ООД.

За 2006 г. Трейс Груп Холд има приходи от обичайна дейност от 117.902 млн. лв., спрямо 113.076 млн. лв. за година по-рано. Печалбата на компанията след облагане с данъци е 5.242 млн. лв., докато за 2005 г. е 8.15 млн. лв.

Трейс Груп Холд e концентрирано в областта на строителството и свързаните с него дейности, като обединява 10 обвързани компании, седалищата на които са в структуроопределящи региони на РБългария.

Това са Пи Си Ай, СК Трейс, УСМ АД, ПСФ Мостинженеринг, Трейс Бургас, Трейс София, Родопа Трейс, Берко Трейс, Пътстройинженеринг и Пътно подържане АД.

Трейс Груп Холд АД е член на Асоциацията на индустриалния капитал в България, на българска браншова камара "Пътища" и на БТПП. Николай Михайлов притежава 90% от капитала на дружеството.

Компанията бе участник във втората кръгла маса, организирана от Българска фондова борса във Велико Търново, докато дъщерното Пи Ес Ай АД-Стара Загора бе със свои представител на третата кръгла маса в Пловдив.