ЦБА Асет Мениджмънт отчита 16.4 млн. приходи от продажби за тримесечието

918
ЦБА Асет Мениджмънт отчита 16.4 млн. приходи от продажби за тримесечието

Данните от консолидирания междинен финансов отчет на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД () за първото тримесечие на 2008 г. показват, че групата е реализирала приходи от продажби в размер на 16.403 млн. лв. Дружеството не е изготвяло консолидиран отчет за първото тримесечие на 2007 г.

През същия период на 2007 г. реализираните приходи от продажби кумулативно на дружествата „ЦБА - В. Търново” ЕООД, „ЦБА - Габрово” ЕООД и „ЦБА - Русе” ЕООД, влизащи в консолидацията на групата „ЦБА Асет Мениджмънт” АД, от второто шестмесечие на 2007 г. са 9.896 млн. лв. Отчетеният ръст от 66% на приходите от продажби се дължи основно на увеличението на търговските площи и откриването на нови търговски обекти.

През първото тримесечие компанията продължи динамичното си развитие, като от началото на годината откри седем нови магазина, с което общата търговска площ на веригата нарасна почти три пъти до 10 200 кв. м. Дружеството е инвестирало в новите обекти общо 6.5 млн. лв., разкритите нови работни места от началото на годината са 270.

Извършените разходи по разширението на дейността рефлектират и в негативния финансов резултат за периода в размер на 131 хил. лв., за които допринася частично и отрицателната преоценка на финансови активи, притежавани от дружеството.

Ръководството обръща внимание, че както е видно от публикуваните отчети, негативният финансов резултат не се дължи на намаление на приходите от продажби и ефективността от основната дейност.

С взетото решението от ОСА на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД на 30 май за покупка на 100% от капитала на “Бурлекс 104” АД компанията на практика ще се превърне в най-голямата българска верига, оперираща в сектора на бързооборотните стоки.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg