Данните от консолидирания междинен финансов отчет на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД (

) за първото тримесечие на 2008 г. показват, че групата е реализирала приходи от продажби в размер на 16.403 млн. лв. Дружеството не е изготвяло консолидиран отчет за първото тримесечие на 2007 г.

През същия период на 2007 г. реализираните приходи от продажби кумулативно на дружествата „ЦБА - В. Търново” ЕООД, „ЦБА - Габрово” ЕООД и „ЦБА - Русе” ЕООД, влизащи в консолидацията на групата „ЦБА Асет Мениджмънт” АД, от второто шестмесечие на 2007 г. са 9.896 млн. лв. Отчетеният ръст от 66% на приходите от продажби се дължи основно на увеличението на търговските площи и откриването на нови търговски обекти.

През първото тримесечие компанията продължи динамичното си развитие, като от началото на годината откри седем нови магазина, с което общата търговска площ на веригата нарасна почти три пъти до 10 200 кв. м. Дружеството е инвестирало в новите обекти общо 6.5 млн. лв., разкритите нови работни места от началото на годината са 270.

Извършените разходи по разширението на дейността рефлектират и в негативния финансов резултат за периода в размер на 131 хил. лв., за които допринася частично и отрицателната преоценка на финансови активи, притежавани от дружеството.

Ръководството обръща внимание, че както е видно от публикуваните отчети, негативният финансов резултат не се дължи на намаление на приходите от продажби и ефективността от основната дейност.

С взетото решението от ОСА на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД на 30 май за покупка на 100% от капитала на “Бурлекс 104” АД компанията на практика ще се превърне в най-голямата българска верига, оперираща в сектора на бързооборотните стоки.