„ЦБА Асет Мениджмънт” АД открива днес първия си магазин в София, с което започва да разширява веригата си в национален мащаб. Това е вторият хипермаркет на дружеството след открития преди седмица в „Търговски Парк Велико Търново”, съобщиха от компанията.

Обектът се намира в ж. к. „Свобода“ в столицата, в самостоятелна сграда със собствен паркинг за 60 автомобила. Подобно на великотърновския хипермаркет, тук са вложени над 2 млн. лв.

Клиентите на новия хипермаркет ще могат да избират сред асортимент от над 15 000 вида стоки, както и да пазаруват прясно приготвена храна. Хипермаркетът разполага с 9 каси и 1400 кв. м търговска площ. Първите хиляда клиенти с покупки за над 10 лв. днес ще получат подарък.

Магазинът в София е първата крачка от разрастването на веригата извън рамките на Централна Северна България. До този момент дъщерните дружества на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД - "ЦБА - Велико Търново” ЕООД, "ЦБА - Габрово” ЕООД, и "ЦБА- Русе” ЕООД, управляват общо 16 магазина в градовете Велико Търново, Русе, Габрово и Търговище, както и логистичен център в Русе.

В началото на февруари 2008 г. компанията подписа предварителен договор за покупка на 100% от акциите на „Бурлекс 104” АД, което управлява 8 супермаркета във Варна и по един в Добрич, Провадия и Каварна. При успешно приключване на сделката „ЦБА Асет Мениждмънт” АД ще има 29 магазина в 9 града на България, а търговските площи, с които оперира, ще нараснат от 3 900 кв. м в средата на 2007 г. до 16 500 кв. м в средата на 2008 г.

На 23 януари 2008 г. стартира търговията с акции на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД на Българска фондова борса. Последната сделка по позицията е на цена 3.20 лв.