ЦД регистрира промяната в номинала на акциите на Мостстрой, търгуват се от понеделник

977
ЦД регистрира промяната в номинала на акциите на Мостстрой, търгуват се от понеделник

Централен депозитар АД е регистрирал промяната в номиналната стойност на акциите на Мостстрой АД-София (), съобщиха от БФБ-София АД.

Поради отпадане на основанието за временно прекратяване на търговията с акциите на компанията, същата се възстановява, считано от 17 декември 2007 г., понеделник.

Припомняме, че след взетите решения на 12 декември за сплит в съотношение 1:10 по време на извънредното общо събрание на акционерите, от БФБ-София обявиха, че книжата на дружеството ще бъдат спрени за търговия за три дни.

Според решението (сплит в съотношение 1:10) капиталът на дружеството ще остане 1.115 млн. лв., но номиналната стойност ще е 1 лв., вместо досегашните 10 лв. всяка.

От ръководството на дружеството обявиха, че Мостстрой ще се превърне в холдингова структура с три дъщерни компании.

Новите фирми ще са в София, Пловдив и Велико Търново. Капиталът на холдинговата структура ще е 8 млн. лв., който ще бъде достигнат с апортна вноска.

За годината в резултат на преобразуването ще бъде постигната печалба от 9-10 млн. лв., като 2 млн. лв. ще са от дейността. За 12-те месеца се прогнозират и 40 млн. лв. приходи.

На редовното общо събрание през следващата година ще бъде предложено ново увеличение на капитала в съотношение 1 към 7.

Последната сделка по позицията на 12 декември бе на цена 2697.99 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg