Централен депозитар вписа “КТБ Фонд Акции”

741
Централен депозитар вписа “КТБ Фонд Акции”

Договорен фонд „КТБ Фонд Акции“ бе вписан в Централен депозитар, показва седмичният бюлетин на институцията.

Фондът се организира и управлява от “КТБ Асет Мениджмънт” АД. Основни акционери в дружеството са „Корпоративна търговска банка” АД с 51% от капитала, „Тераджуни” ЕООД с 16.33%, Орлин Русев с 16.34% и Траян Кършутски с 16.33%.

Освен „КТБ Фонд Акции“, от управляващото дружество ще пуснат още един фонд. “Това е „КТБ Балансиран Фонд“, каза за Profit.bg Димитър Въртигов, директор „Инвестиционно банкиране” в банката.

“Предлагането на дялове ще стартира от 7 май (сряда)”, уточни Въртигов.

„Корпоративна търговска банка“ АД прогнозира да постигне нетна печалба за 2008 г. в размер на 39.236 млн. лв., което представлява увеличение в размер на 1.3 млн. лв., в сравнение със заложеното в проспекта за първично публично предлагане. За 2009 г. се предвижда печалбата да достигне 57.168 млн. лв.

Прогнозата е също така активите на банката към края на 2008 г. да достигнат 1.975 млрд. лв. - или с 277 млн. повече от заложеното в проспекта.

До момента няма сделки с книжата на банката, като офертите купува/продава са на нива от 85.00/85.95 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg