Златен лев Холдинг АД-София свиква Общо събрание на акционерите на 22 юни 2007 г., на което ще се гласува решение за овластяване на Управителния съвет за срок 5 години да може да увеличава капитала на дружеството чрез издаване на нови акции до 10 млн. лв., съобщава БФБ.

ОСА ще обсъжда и избора на 5-членен състав на Надзорния съвет, включващ Владимир Иванов Москов, Никола Алексов Зикатанов, Христо Михов Памукчиев, Бисер Борисов Първулов и Свилен Борисов Първулов.

Събранието ще гласуват и решение за разпределение на финансов резултат, което включа от цялата печалба на дружеството за годината в размер на 1 239 000 лв., след приспадане на необходимите законови резерви сума в размер на 648 196 лв., да бъде заделена за изплащане на дивидент като размера му се определя на 0.10 лв. за всяка акция. Остатъка до пълния размер на реализираната печалба за годината ще бъде отнесен като неразпределена печалба.

Също така ще се обсъди решение за преминаване на дружеството от едностепенна система на управление към двустепенна система на управление.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 6 юли 2007 г. от 13.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 6 юни 2007 г.

Днес се изтъргуваха 1 450 акции по позицията на средна цена 1.50 лв. за брой.