Общият брой на инвестиционните посредници към 31 декември 2007 г. е 83, в това число 26 банки и 57 небанкови финансови институции. Това става ясно от годишният доклад за дейността на Комисията за финансов надзор.

Небанковите финансови посредници са разделени в следните групи, според размера на капитала им, а именно: с капитал от 1.5 млн. лв. и лиценз за извършване на сделки за собствена сметка са 25 инвестиционни посредника, а с капитал от 250 хил. лв. и съответно лиценз за извършване на сделки за чужда.

Към 31 декември 2007 г. в регистъра на физическите лица, които по договор непосредствено извършват сделки с ценни книжа и инвестиционни консултации относно ценни книжа, воден от комисията, са вписани 316 брокери и 263 инвестиционни консултанти.

През 2007 г. в КФН постъпиха 402 уведомления от инвестиционни посредници от държави членки на Европейския съюз, които възнамеряват да извършват дейност на територията на Република България при условията на свободно предоставяне на услуги.

Освен това бяха получени уведомления от инвестиционни посредници от Република България, възнамеряващи да извършват дейност на територията на Европейския съюз:Евро Финанс АД - на територията на Румъния, Делтасток АД - на територията на Румъния и Сии Секюритиз АД - на територията на Словения.