По време на днешната търговска сесия бяха сключени 3 сделки с правата на Корпорация за технологии и иновации Съединение АД-София, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на дружеството.

Прехвърлени бяха общо 775 права на нива от 0.116 и 0.35 лв. за брой. Общо за седмицата бяха осъществени 6 сделки за 1003 права, като общия оборот по позицията възлиза на 204.33 лв.

Правата на КТИ Съединение се търгуват на Българска фондова борса до 31 август под борсов код R1KRS. Две от закупените права дават възможност за записването на една от новите акции на дружеството по номинална и емисионна цена от 1.00 лв.

Крайната дата за записване на акциите от увеличението е 26 септември 2007 г.

Приблизително 60% от набраните средства ще се използват за финансиране на проекти в дъщерните дружества, а останалите ще са за увеличението на оборотния портфейл на Компания за технологии и иновации “Съединение” АД, чрез закупуване на акции на “БФБ- София” АД.

Днес сделки с акцките на компанията не бяха сключени, като офертите купува/продава остават на нива от 1.26/1.69 лв. за брой.