Въвеждат за търговия Хидроизомат в понеделник

817
Въвеждат за търговия Хидроизомат в понеделник

Емисията на Хидроизомат АД-София ще бъде въведена за търговия на Българска фондова борса на 12 ноември 2007 г., съобщават от институцията.

Присвоеният борсов код на компанията ще бъде HYDRO.

Общо 300 хил. акции, или 23% от капитала на Хидроизомат, се очаква да бъдат предложени на смесен закрит аукцион само седмица, след като емисията бъде въведена за търговия на Българска фондова борса. Цената на въвеждане за борсова търговия ще е 5 лв., става ясно от проспекта на дружеството, но от там споделиха, че цената за акция по време на аукциона ще е 8.50 лв. за брой.

По решение на общото събрание на акционерите от дата 27 април 2007 г., капиталът на Хидроизомат АД е увеличен от 59 051 лв. на 1 299 122 лв. чрез прехвърляне на 1.24 млн. лв. от фонд “Резервен”.

Предприятието е създадено през 1962 г. с наименование “Хидроизолационни материали” и към момента е със следния предмет на дейност: производство на хидроизолационни, топлоизолационни и други материали и нови изделия, строителство, ремонт и услуги; покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, научно-производствена и развойна дейност, ноу-хау, производство и търговия на интелектуални продукти, търговска дейност в страната и чужбина и други незабранени от закона дейности.

С материали на компанията са изпълнени сгради и съоръжения на следните компании : АЕЦ “Козлодуй, Летище София, Автомагистрала “Хемус”, Софийско метро, ТЕЦ “Марица Изток”, “Булгартабак”, “Балканфарма”, Министерство на отбраната, Митница – Благоевград, “Медика” – Сандански, “Вратица” – Враца и др.

През следващите три години печалбата на компанията се очаква да нарасне от 442 хил. лв. на 745 хил. лв., докато общите приходи от 2.4 млн. лв. на 4.95 млн. лв.

Основни акционери в компанията са Индустриален холдинг Доверие с 56.04%, Борислав Недялков с 20.20% и Жеко Жеков – 9.62 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg