От Комисията за финансов надзор (КФН) публикуваха на сайта си по-рано тази седмица информация за реалните собственици на опериращите в България инвестиционни посредници и управляващи дружества.

Оповестените данни са във връзка с промените на Закона за Комисията за финансов надзор (ЗКФН) от юни 2010 г., с което регулираните пазари, инвестиционните посредници и управляващите дружества се задължиха съгласно § 27 от Преходните и заключителни разпоредби към ЗИД на ЗКФН да обявят действителните собственици, които притежават пряко или непряко 5 и над 5 на сто от капитала на съответното дружество, в 3-месечен срок от влизането на закона в сила. Измененията на последния бяха обнародвани в бр. 43 на ДВ от 8 юни 2010 г.

Ето и каква информация предоставиха поднадзорните лица на надзора, за да покрият законовите изисквания:

Тук може да видите обявените действителни собственици, които притежават пряко или непряко 5 и над 5 на сто от капитала на инвестиционните посредници!

Тук може да видите обявените действителни собственици, които притежават пряко или непряко 5 и над 5 на сто от капитала на управляващите дружества!