Вратица с печалба от 1.1 млн. лв. за 2006 г.

437

Печалбата на Вратица АД - Враца за 2006 г. достига до 1.081 млн. лв., спрямо загуба от 2.904 млн. лв. година по-рано, показват данни от неконсолидирания отчет на дружеството, публикуван от БФБ - София.

Финансовият резултат през годината е формиран основно от отчетените положителни курсови разлики от деноминираните в щатски долари задължения, в следствие на настъпилата промяна във валутния курс на щатския долар спрямо националната валута.

Нетните приходи от продажби нарастват от 558 хил. лв. до 696 хил. лв. за изминалата година. Финансовите приходи достигат до 2.532 млн. лв., като основно представляват положителни разлики от промяна на валутни курсове.

Разходите на дружеството са 751 хил. лв. при 659 хил. лв. през 2005 г. Финансовите разходи падат до 1.396 млн. лв. от 3.225 млн. лв. година по-рано. В това число отрицателни разлики от промяна на валутни курсове - 785 хил. лв.

Поради преструктуриране на Вратица, основната дейност на емитента, изразяваща се в производство на памучен текстил със затворен цикъл на производство - предачество, тъкачество, апретура и щампа, шевна дейност ,както и производството на топлоенергия е прехвърлена на съдружествените предприятита Вратица ООД, в което основен съдружник е Вратица АД с 18 130 дяла, представляващи 49%, и в Доверие Енергетика АД дружеството държи 95.9% от капитала.

Вратица АД е част от Индустриален холдинг - Доверие АД притежаващ 262 121 броя акции с право на глас, или 69.60% от капитала.

Основният капитал на компанията е 377 хил. лв., а собственият в края на декември е отрицателен в размер на 5.656 млн. лв.

Последната сделка с акциите на Вратица е на 6 март на цена от 2.99 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg