Явор АД-Варна ще продава активи

789
Съветът на директорите на Явор АД-Варна на свое решение, оправомощи Изпълнителния директор на дружеството да проведе преговори с потенциален купувач за продажбата на земя и производствени сгради, собственост на дружеството, съобщава БФБ.

Нека припомним, че дружеството прекрати производствената си дейност, считано от 26 март 2007 г., като закри част от предприятието.

Компанията прекрати дейността на основните производствени звена на предприятието, а именно: цех "Мебелен", Сушилно стопанство, Парова централа и отдел "Материално -техническо снабдяване".

Също така, тогава Съветът на директорите прие решение за прекратяване на трудовите договори на работниците и служителите от закритите производствени звена, като процедурата следваше да приключи до 30 март 2007 г.

Явор АД обяви нетна печалба от 1,202 млн. лв. за 2006 г., спрямо положителен финансов резултат от 4 хил. лв. за 2005 г. Интерком Груп ООД притежава 47,62% от капитала на дружеството, докато Сиона ЕООД има 14,14 на сто.

Днес стана ясно, че Йордан Йорданов е прехвърлил своите 12 307 акции на дружеството, или 10,94% от капитала. От друга страна Христо Христов е придобил общо 12.6 хил. акции, представляващи 11.2% от капитала.

По време на днешната търговска сесия бяха прехвърлени 4 000 акции на дружеството на цена 16.60 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg