Юрий Гагарин отчете с 47% по-малка печалба през първо тримесечие на 2011 г. спрямо същия период на миналата година, или 887 хил. лева, сочат данните от последния финансов отчет на дружеството към 31 март 2011 година.

Приходите от дейността към този март възлизат на 10.45 млн. лв. и са с 2.05 млн. лв. по-малко (-16.4%) спрямо същия период на миналата година, но са също така с 5.7% над средните за първо тримесечие на година, изчислени на база пет годишен период.

В основата тук са постъпленията от реализирана продукция - 10.08 млн. лева, което е спад за година от 17.2%. Намалението по данни на дружеството Юрий Гагарин се дължи на два фактора - обновяването и модернизацията на машинния парк във филтровото производство, което е причина за временно намаляване на натовареността на производствените мощности и на обичайните за първото тримесечие на годината планови ремонти в цигарената фабрика.

От компанията отчитат, че основният обем на продажбите, от които се реализират приходите, е производството на печатни изделия и филтърни пръчки.

Акциите на Юрий Гагарин поевтиняват към момента на борсата с 2.38%, до 41 лв. за лот. Изтъргувани са 31 книжа на дружеството.