Загубата на Слънчев бряг се повишава до 3.5 млн. лева през изминалата година

483
Загубата на Слънчев бряг се повишава до 3.5 млн. лева през изминалата година

Загубата на Слънчев бряг през изминалата година е нараснала до 3.5 млн. лева, в сравнение с 2.06 млн. лева година по-рано, сочи изнесения днес неконсолидиран отчет на дружеството.

Нарастването на загубата за изминалата година става реалност, на фона на значителното повишение на приходите на дружеството, които се повишават до 21.98 млн. лева, в сравнение с 14.88 млн. лева година по-рано.

Повишението им се предопределя от ръста на приходите от продажби на стоки, както и нарастването на перото други приходи.

Значително повишение отбелязват и разходите на дружеството, които нарастват до 26.27 млн. лева, в сравнение с 20.19 млн. лева година по-рано.

Основният капитал на дружеството е в размер на 1.96 млн. лева, а собственият капитал към края на миналата година е в размер на 90.87 млн. лева, което е понижение в сравнение с този от 94.39 млн. лева година по-рано.

Приходите от електро-разпределение са се повишили до 12.6 млн. лева през изминалата година, в сравнение с 9.03 млн. лева през 2005 година, а брутната печалба е възлязла на 47.5% от тях за миналата година, което също бе повишение в сравнение с 42.1% през 2005 година.

Днес при изтъргуван обем от над 8 800 броя, акциите на дружеството отбелязаха спад от 3.3% до средна цена от 18.06 лв. за брой. В края на деня офертите при позицията завършиха при нива от 19 лв. продава и 18.01 лв. купува за брой.

За последната една година, акциите на дружеството са регистрирали минимален ръст от близо 1%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg