Захарни заводи АД продава участието си в Кристалл ООД

853
Ръководството на Захарни заводи АД () е взело решение за прекратяване на участието на дружеството във варненското Кристалл ООД. Решението е взето на проведено на 20 ноември заседание на УС, съобщават от Българска фондова борса.

Прекратяването на участието ще стане след прехвърляне на десетте дружествени дяла на дружеството от Горна Оряховица в капитала на Кристалл ООД, всеки от по 100 лв., на обща стойност от 1000 лв. на стар или на нов съдружник срещу цена, равна на номиналната им стойност.

Управителният съвет е възложил на Пеню Пенев, изп. директор на Захарни заводи АД, да представлява дружеството при провеждането на ОСА на Кристалл ООД и да води преговорите за прехвърлянето на дружествените дялове, както и да подпише договора за прехвърлянето им.

Справка в Апис показва, че делът на публичната компания във варненското дружество представлява 20% от капитала му. Други акционери в Кристалл ООД са Рутман Валентин (44%), Сергей Хорев (26%) и Тодор Тодоров (10%).

За момента акциите на Захарни заводи АД се понижиха с 0.59%, до средните 21.96 лв. при обем от 125 изтъргувани книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...