Златен лев Холдинг отпусна заем на дъщерно дружество

660
Златен лев Холдинг отпусна заем на дъщерно дружество

На 16 май Златен лев Холдинг АД отпусна заем на Златен лев Трейдинг ЕООД (сто процента дъщерно дружество на холдинга) за сумата от 418 939 лв., съобщи x3news. Лихвата е 7% на годишна база и с падеж 30 септември 2008 година.

През март стана ясно, че Карат Електроникс АД, друга дъщерна компания на Златен лев холдинг АД, спечели търг за изработка и доставка на 60 хил. монофазни електромери за електроразпределително дружество ЧЕЗ Груп.

Договорът е подписан на 26 март 2008 г., а крайният срок за изпълнение на поръчката е март 2009 г. Договорът е за над 1.8 млн. лв.
Нека да припомним, че Карат Електроникс АД спечели през февруари в раздела „Най-иновативно средно и голямо предприятие“. Това се случи на в Националния конкурс за иновативно предприятие за 2007 г.

В последния работен ден на юни ще се проведе общото събрание на акционерите на Златен лев Холдинг АД. Основните точки в дневния ред са две – разпределение на дивидент и обратно изкупуване на акции.

Дивидентът, който всеки акционер ще може да получи, е 10 ст. на акция, т.е. равен на миналогодишния дивидент. Разликата е, че през настоящата година данъкът за дивиденти бе намален от 7 на 5%.

Акционерите на холдинговото дружество ще обсъждат и обратно изкупуване на до 3% от собствените акции.

Минималната цена ще е равна на среднодневна борсова цена за 1 акция в период от 52 седмици преди датата на обратното изкупуване, а максималната цена е 75% от максималната среднодневна борсова цена за 1 акция в период от 52 седмици преди датата на обратното изкупуване.

Към момента книжата на холдинга поевтиняват с 0.61% до средните 1.62 лв. при обем от 100 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg