Още една българска компания предлага 5% дивидентна доходност

1135
Още една българска компания предлага 5% дивидентна доходност

© Pixabay.com

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ свиква общо събрание на акционерите за 3 юли 2019 г., на което ще се обсъжда предложение за разпределение на част от печалбата на дружеството от миналата година, информират оттам чрез X3News.

Предложението е да се разпредели като дивидент на акционерите 90% от преобразувания финансов резултат за 2018 г., определен съгласно чл. 10 от ЗДСИЦ, в размер на 3 450 669.36 лв., или 0.0996096 лв. брутен дивидент на акция.

Нетният дивидент на акция за акционерите физически лице ще е равен на 0.09462912‬ лв., след приспадането на 5% данък върху дивидентите.


Искате ли дивидент от публично дружество? Вижте тези 10 компанииОсвен капиталовата печалба, т.е. реализирането на доход от поскъпването на акциите на дадена компания, инвеститорите могат да печелят и от дивидент

От началото на днешната търговска сесия по позицията се прехвърлиха 50 000 лота на нива от 1.91 до 1.95 лв. за брой.

При цена от 1.91 лв., каквато е на последната сделка, дивидентната доходност представлява 5.21%, което е в пъти над доходността, получавана от вложителите в банкови депозити в страната.

Това е поредна компания на Българска фондова борса, която предлага подобна доходност през настоящата година. Ето и друг подобен пример: 

Искате ли 5% доходност?Това обаче може да не е всичко, което компанията ще разпредели като дивидент между акционерите си

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg