Повечето американци ще празнуват евтино Деня на независимостта

472
Сблъсквайки се с нарастващите цени на бензина, повечето американци планират да сведат пътните и останалите си разходи до минимум през празничните дни за Деня на Независимостта, според резултатите от ново проучване, пише Reuters.

Цели 65% от участниците в проучване проведено по телефона от Zogby International са заявили, че няма да пътуват за празниците, докато 10% планират да бъдат по-близо до дома, отколкото по същото време миналата година.

Около 25% планират да пътуват толкова, колкото и миналата година, а 5% от участниците в проучването ще пътуват дори до по-далечни дестинации.

Резултатите са изненадващи, тъй като хората в Америка обикновено отбелязват средата на лятото с доста сериозни празненства по случай независимостта на нацията, смятат от Zogby.

Тази година сме свидетели в промяна на нагласата на американците, която се дължи на голямото покачване на цените на бензина, на хранителните продукти и в икономиката като цяло, казват още Zogby

Освен пътните разходи, 34% от повече от 1 000 анкетирани са заявили, че ще намалят и други разходи през този уикенд. Около 22% от участниците ще се опитат да похарчат по-малко в сравнение с миналата година, докато 11% планират да увеличат разходите си за хотели, ресторанти и тематични паркове за забавление.

С покачването на цената на бензина до над 4 долара за галон, отделно онлайн проучване направено от Zogby Interactive миналия месец показа, че 75% от американците очакват цените да достигнат 5 долара за галон през лятото.

От почти 6 500-те участници в проучването 42% казват, че планират значително да намалят шофирането, ако цената на бензина достигне 4.50 долара за галон, докато 19 смятат планират да направят същото когато цената надхвърли 5 долара за галон.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...