Шест неща, които побъркват Вашия шеф

2199
Шест неща, които побъркват Вашия шеф

Преди няколко седмици ви представихме петте основни типа луди шефове, които тормозят милиони служители по целия свят, според книгата на Харпър Колинс. Редно е да отбележим, че има случаи (може би по-редки, а може би и не чак толкова), в които не шефът е виновен, а "некадърният и луд" служител.

Характеристиките на лудия служител са следните: освен че е луд, той също така е и мързелив, некомпетентен, неориентиран и нелоялен. За всичко вини шефа си и постоянно се оплаква от него.

Така, както обикновените служители биват ежедневно тормозени от лоши директори, така и хората на ръководни постове са постоянно тормозени от ненормални служители, които всячески спъват работния процес, държат се неадекватно и в общи линии могат да изкарат всеки, който се опитва да свърши някаква по-смислена работа, извън нерви.

Ето и шестте основни грешки, с които те вбесяват тези над тях:

1. Не слушат, когато им се говори.

Шефът възлага дадена задача. Въпросният служител кима с глава. Тръгва на някъде, връща се след няколко часа и представя нещо напълно различно и несвързано с това, което се е изисквало от него.
Вечно не му е ясно какво трябва да прави. Допуска грешки за неща, които са му били обяснени изрично.

2. Закъснява.

Закъснява дори когато има важна среща. Всички в офиса го чакат да благоволи да дойде и да свърши нещо. Най-накрая той се появява и без капка притеснение казва, че е закъснял, защото кучето му е било болно. Има няколко варианта –
а) шефът му крещи
б) изчаква го да си свърши работата (всички други са готови)
с)шефът първо прилага вариант б) и след това вариант а) и резултатът е, че всички го мислят за гадняр.

3. За сметка на това че закъснява, си тръгва по-рано.

Работите до пет. Въпросният служител започва да се приготвя за тръгване още в четири и половина, прибира си папките, изключва си компютъра, едва издържа до пет без пет минути и се изстрелва през вратата. Много дразнещо, особено ако е закъснял с половин час сутринта, а през обедната почивка е бил неоткриваем в продължение на има-няма два часа.

4. Непрекъснато философства.

Клюкарства, говори по лични теми, които не интересуват нито шефовете, нито повечето колеги. Има мнение по всеки въпрос и може да ви даде разяснение за всичко, защото е компетентен във всички области или има познати навсякъде.

5. Иска да му се обръща внимание.

В моментите когато все пак свърши някаква работа, иска всички да му засвидетелстват почитанията си. Иска до го хвалят, да го уважават и изобщо целият офис да се върти около него.

6. Рано или късно напуска.

След като е бил обучаван в продължение на години и най-накрая е станал част от екипа и след като всичко, свързано с работата е научил от екипа на фирмата, той влиза в кабинета на шефа и заявява, че напуска.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...