Таксата в най-престижната детска градина в света по-висока от тази на много университети

1133
Таксата в най-престижната детска градина в света по-висока от тази на много университети

Днешните родители са изключително амбициозни и изискват все повече от децата си и от училищата, в които ги изпращат. Много родители считат, че тяхното дете е най-умното, притежава специален талант, огромен потенциал и т. н. Още от ранната му възраст те започват да се тревожат за това дали ще намерят достатъчно добро училище, което да развива максимално таланта и интелекта на детето. Тези тревоги започват още преди то да се е научило да чете и пише.

Редом с престижните училища вече има и престижни детски градини и предучилищни групи. В Щатите таксата за посещение на една такава предучилщна група може да бъде по-висока от тази на голяма част от университетите в страната.

Най-скъпата предучилищна група в света е Ethical Culture Fieldston School в Ню Йорк. Годишната такса там е 30 440 долара! В това се включват книги, тетрадки и храна.

По ирония на съдбата Fieldston School е основано през 1878 г. като безплатна детска градина за децата на бедни работнически семейства. След по-малко от година детската градина се разрастна и до училище и гимназия. На петдесетия й юбилей гимназията се преместила в нова сграда в Бронкс, а долните класове останали в старата сграда до Сентрал Парк.

За да бъде прието в предучилищната група едно дете, и родителите му трябва да кандидатстват. Първо се плаща такса за кандидатстване (60 долара), ако документите са наред, се насрочва една пробна дата, на която детето може да си поиграе с другите хлапета, а родителите разглеждат сградата и разговарят с представителите на институцията.

Детето трябва и да положи стандартния тест на щатското образователно бюро за предучилищна готовност. Едва след тези процедури, се взема окончателно решение, за това дали то може да бъде прието в престижната предучилщна група.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg