Те са млади, те са брокери, те са под 30 години

3120
Те са млади, те са брокери, те са под 30 години

Мечтата ми бе да стана брокер. Не се осъществи. Но сега всеки ден контактувам с тези хора, както и с анализатори, консултанти, портфолио-мениджъри и др. Това ми сподели един приятел. Каза ми още, че те работели по много, печелели добре и след работа лудували доста.

Познавате ли брокера си? Запитвали сте се на каква възраст е той? Млад ли е или врял и кипял в професията си?

Екипът ни проведе допитване до брокерите на Българска фондова борса, в което да установи кои и къде са най-младите в бранша (естествено най-млади не означава най-неопитни).

Само на 22 г. е брокерът на Сомони Файненшъл Брокеридж Ивелина Василева. На по 24 години са Галя Стефанова от Статус Инвест и Стоименка Тонова от Банка Пиреос България, както и Благовест Крачев и Явор Спасов от Карол и МКБ Юнионбанк.

С една година по-големи са Камелия Димитрова (Карол), Владимир Нечев (Инвестбанк), Николай Витлиемов (Фико Инвест) и тандемът от Райфайзенбанк – България Мартин Търпанов и Христо Дурев.

Общо девет са 26-годишните брокери на борсата. Това са Стойка Папратилова (Капитал Финанс), Марин Костурски (БенчМарк Финанс), Илиян Скарлатов (София Интернешънъл Секюритиз), Ангел Рабаджийски (Карол), Христо Дженев (Интеркапитал Маркетс), Пламен Ганчев (Дилингова Финансова Компания), Яни Драгов (ТиБиАй Инвест), Борислав Симеонов (Делта Сток) и Христо Терзиев от Авал ИН.

С пет по-малко са 27 годишните, като по наши данни това са само Цветелина Иванова от СТС Финанс, Теодора Гогова (Балканска Инвестиционна Компания), Радосвета Йорданова (Маклер-2002) и Ясер Омер Ел Амин от БенчМарк Финанс.

Дамите от КД Секюритис Нели Петрова и Даниела Желева водят списъка на 28-годишните, а към тях добавяме и Ирина Христова от Евър, Кристина Бояджиева (Стандарт Инвестмънт), Галина Борисова (Корпоративна Търговска Банка), както и Красимир Бацинов от Фико Инвест и Минчо Минчев и Веселин Моров, респективно от Инвестбанк и Наба Инвест.

Класацията се допълва от Александър Николов от СИБанк и Стефан Ангелов от Варчев Финанс, които са на по 29 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg