Публичен холдинг разпределя рекордни дивиденти

833
Публичен холдинг разпределя рекордни дивиденти

© Pixabay.com

Редовното годишно общо събрание на акционерите на Стара планина холд АД, проведено на 16 май 2019 г., прие доклада за дейността на дружеството и годишния финансов отчет за 2018 г. и взе решение за разпределение от чистата печалба за 2018 г. сума в размер на 5 042 746.60 лв.

Брутната сума на акция ще е 0.2421 лв., а нетната, след приспадане на 5% данък – 0.23 лв. за лот.

Дивидентът ще бъде изплащан, считано от 10 юли 2019 г. Право да получат дивидент ще имат инвеститорите, които притежават акции към 30 май 2019 г.


За всяка година от своето съществуване Стара планина холд АД е изплащал дивидент на своите акционери.

Публичните компании от групата на Стара планина холд АД – М+С Хидравлик АД, Хидравлични елементи и системи АД, Елхим-Искра АД и Българска роза АД също прилагат политика на редовно разпределяне на дивидент.

Общият паричен поток, който се очаква да постъпи в Стара планина холд АД от дивиденти тази година, е в размер на 7 млн. лв.

Искате ли дивидент от публично дружество? Вижте тези 10 компанииОсвен капиталовата печалба, т.е. реализирането на доход от поскъпването на акциите на дадена компания, инвеститорите могат да печелят и от дивидент

Общата сума на разпределения дивидент за акционерите на Стара планина холд АД до сега е над 26 милиона лева.

Първоначалната инвестиция в холдинга има дивидентно покритие от 14.9 пъти.

Общата сума на дивидентите за 22-годишната история на предприятията от групата на Стара планина холд е в размер на 148.5 млн. лв.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg