Расте наградният фонд на конкурса „Стартирай 4.0“

444
Расте наградният фонд на конкурса „Стартирай 4.0“

Към  големите награди,  осигурени от Шнайдер Електрик България в индустриалния конкурс „Стартирай 4.0“ се добавя и допълнителен награден фонд. Коника Минолта България се присъедини към организаторите, предоставяйки  смарт видеорешението Mobotix за ефективно оползотворяване на наличното производствено оборудване чрез термален скрининг. Тази награда ще бъде спечелена от един кандидат, който не е отличен с някоя от основните големи награди. Самите те представляват архитектура от дигитални приложения за индустрията на Шнайдер Електрик, която ще бъде предоставена на наградените заедно с цялостната интеграция на проекта и необходимия хардуер. Целта на надпреварата е да подпомогне практически българската индустриална общност по пътя на дигиталната трансформация в производството.

На специално онлайн събитие на 27 май от 11 часа екипът на Шнайдер Електрик ще представи основните параметри и критерии за оценка в „Стартирай  4.0“. За първи път ще бъде дадена подробна информация и за архитектурата на голямата награда, която ще бъде спечелена от две предприятия. Тя включва приложенията Machine Advisor, Augmented Operator Advisor и Machine SCADA Expert на Schneider Electric, които ще опростят работните процеси, ще дадат ценни данни за машините, с които се оперира в производството, и ще подобрят цялостния начин на работа. Към наградния фонд Коника Минолта добавя своето решение, което както и големите награди включва хардуера, софтуера и интеграцията. Ще бъде отличен и един участник, определен от вътрешно жури на Коника Минолта. Чрез регистрация за присъствие на уебинара на този линк всеки ще може да разбере подробности за решенията и как те ще помогнат практически на неговата дейност.

Кандидатурата за конкурса е максимално опростена и стандартна за всички участници, а екипът на Шнайдер Електрик предоставя пълни консултации и осигурява ментори за подготовката й. Право на участие имат всички предприятия, които произвеждат продукти за крайно потребление на територията на България.


Конкурсът „Стартирай 4.0“ се осъществява в партньорство с Професионалната асоциация за роботизация и автоматизация (ПАРА), както и с участието на Либхер Хаусгерете Марица и Монделийз Интернешънъл, представени от Фабриката за шоколадови изделия „Своге“. Партньорите в инициативата вече излъчиха членове на журито. В неговия състав влизат: Йонко Чуклев, заместник-председател на УС на Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (PARA), инж. Димчо Мусев, главен енергетик и мениджър „Поддръжка“ в Либхер Хаусгерете Марица, инж. Мария Топчийска, управител на Умната фабрика на Шнайдер Електрик  в Пловдив, инж. Кирил Янев,  „Надеждност на активите“ в Монделийз  Интернешънъл, Фабрика за шоколадови изделия „Своге“, както и Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

„Участието в уебинара не е условие за подаване на регистрация в самия конкурс, но като организатори считаме, че ще е много полезен за всички кандидати. Такъв конкурс е първи по рода си у нас и сме уверени, че индустрията има нужда от повече инициативи, които стимулират инженерите и техните амбиции“, посочват от Шнайдер Електрик.

Пълните условия на конкурса „Стартирай  4.0“ са налични на уебстраницата на Шнайдер Електрик България.

 

 

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg