Софарма Трейдинг с 1.5 млн. лв. печалба преди данъци за 2 месеца

1194
Софарма Трейдинг с 1.5 млн. лв. печалба преди данъци за 2 месеца

Софарма Трейдинг АД приключи февруари 2017 г., отчитайки ръст от 25% в печалбата преди данъци. Така, само през втория месец на годината, тя достига 1.539 млн. лв. спрямо реализираните 1.229 млн. лв. за 2016 г.

През същия отчетен период с 5% нарастват и приходите от продажба на стока на компанията, които възлизат на 52.424 млн. лв.

Приходите от продажба на стока за първите два месеца на годината достигат 102.25 млн. лв., или с 3.098 млн. лв. повече спрямо сравнимия период на 2016 г.

Точно преди 2 седмици от компанията информираха, че е постигнало споразумение и съгласие за придобиване на дейността на аптеки ФармаСтор с намерение за последващото им присъединяване към семейството на SOpharmacy.

Към началото на 2017 г. SOpharmacy обединява 16 обекта, разположени в София, Пловдив, Бургас и Кюстендил. С предстоящи откривания в плана на веригата до средата на годината са още 5 обекта в различни градове от страната.

Книжата на Софарма Трейдинг поскъпват с 29.05%, до 8.13 лв. за брой от началото на настоящата година. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg