Войтех Чамек: Изпълняваме критериите за SOFIX до края на 2018 г.

3058
Войтех Чамек: Изпълняваме критериите за SOFIX до края на 2018 г.

© КОРАДО-България

Войтех Чамек е главен изпълнителен директор на КОРАДО Груп, част от която е КОРАДО-България, произвеждаща широка гама от отоплителни уреди в предприятието си в град Стражица, с които присъства на пазарите в цял свят.

Преди да навлезе в реалната икономика, г-н Чамек е работил за ЕБВР в Лондон и в чешката централна банка в Прага.

Вижте какво заяви той в интервю за Profit.bg:


Акциите на КОРАДО-България са едни от най-добре представящите се на Българска фондова борса за 2017 г. На какво се дължи това, според вас?

Смятаме, че основните предпоставки за нашия успех са постиженията на КОРАДО-България АД в печалбите и продажбите, както и на нашата прозрачност и откритост към настоящите ни и бъдещи акционери.

Ние сме много впечатлени от движението на цената на акциите на КОРАДО-България и функционирането на БФБ като един развит пазар, реагиращ много чувствително на резултатите от дейността ни.

Ще продължите ли да изплащате дивиденти на акционерите си, след като 2017 г. се очертава като една добра финансова година за Вас?

Определено ще продължим политиката си за изплащане на дивиденти и това ще се случи независимо от потенциално важни инвестиции, които ни предстоят. Гледаме на изплащането на дивиденти като жизнено важна част от функцията на фондовия пазар.

Какви инвестиции предстоят в КОРАДО-България през 2018 г.?

Продължаваме с подготовката на ключовите ни инвестиции в бояджийски цех и съпътстващата го инфраструктура и технологии.

Да се върнем отново на акциите ви. След като вече се търгувате на най-престижния сегмент на борсата ни, каква е следващата цел пред ръководството? SOFIX може би? Правили ли сте анализ какво е нужно да се случи, за да видим КОРАДО-България в най-стария борсов индикатор у нас?

Определено 2018 ще бъде целева година за нас от гледна точка на SOFIX. Вярваме, че ще изпълним всички критерии до края на 2018 г.

Укрепването на ликвидността на акциите на КОРАДО-България чрез сключването на договор за маркет мейкърство беше една от предпоставките. Другата е по-нататъшното увеличаване на обема на свободно търгуваните акции.

Бихте ли направили прогноза за продажбите и печалбата на КОРАДО-България за 2017 г.?

По-скоро бих искал да оставя отговора на този въпрос като новогодишна изненада. Обещаващите резултати за първите девет месеца на годината не бива да се влошават.

Българският бизнес

Всичко по темата Прогнози за 2018 г.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg