Той позна за биткойн на 4 000 долара, сега прогнозира 7 500

2967
Той позна за биткойн на 4 000 долара, сега прогнозира 7 500

© Pixabay

Тази седмица популярният борсов анализатор Рони Моас завиши таргета си за цената на биткойн  с 2 500 долара, след като дигиталната валута достигна до нови върхове през уикенда.

"Това, което се случва, е, че шлюзовете се отварят," заяви Моас, основател на Standpoint Research, в интервю за CNBC. "Смятам, че има хеджфондове и индивидуални инвеститори с много дълбоки джобове, които в момента влизат на този пазар и говорим за стотици милиони долари."

Моас първоначално изложи своите виждания за потенциала на биткойн в началото на юли и публикува официален анализ в края на миналия месец, давайки таргет за цената от 5 000 долара за следващата година.


Той заяви в понеделник, че вече очаква биткойнът да поскъпне с близо 80% от достигнатите наскоро рекордни стойности до 7 500 долара и твърди, че виртуалната валута може да се оскъпи до 50 000 долара през 2027 г., което ще представлява кумулативен годишен ръст от 28%.

След разделянето на криптовалутата на биткой и биткойн кеш на 1 август, биткойн скочи с близо 60% до нови върхове. Вчера биткойн се доближи до нивото от 4 500 долара.

С нарастването на интереса на институционалните инвеститори към биткойн, Моас очаква дигиталните валути да станат част от "стратегическите резерви" и "моделите за разпределние на активи в близко бъдеще." Той също така заяви, че хората в други страни вероятно ще искат да купуват дигитални валути като по-стабилна алтернатива на своите национални валути.

"Не можете да гледате на това като на нормална ситуация," казва той. "Това е индустрия, която вероятно ще нарасне от 140 млрд. долара до 2 трлн. долара, а цената на биткойн вероятно ще се движи в тон с този ръст."

Общата пазарна стойност на над 800-те дигитални валути на CoinMarketCap.com се е повишила от около 20 млрд. долара в началото на годината, до около 140 млрд. долара в началото на седмицата. Биткойнът съставлява близо половината от тази стойност.

Другата най-популярна дигитална валута етер пък поскъпва с над 3 000% от началото на годината.

Моас споделя пред CNBC, че 100% от неговите инвестиции са в дигитални валути, като по-голяма част от тях са в биткойн и етер. Той споделя, че никога не е инвестирал в акции, които анализира.

Ето какво споделя още Моас със своите клиенти:

"Както и да гледам тези цифри, прогнозите ми изглеждат консервативни. Изглежда сякаш сме на същия етап както през 1995 г., когато от 1 милион интернет потребителите изведнъж станаха 10 милиона. На следващата година се появи интернет браузърът Netscape и за нула време от 10 милиона потребителите станаха стотици милиони.

Биткойнът поскъпна с близо 60% от началото на августРекордното поскъпване на криптовалутата продължава

Очаквам, че след няколко години ще имаме между 50 и 100 милиона потребители на криптовалути, на фона на около 10 милиона днес. В момента имаме едва 0.15% пазарна пенетрация – ако процентът нарасне до 2% или 3%, ще стигне до таргета от 50 000 долаpа, която определих в началото на юли."

В същото време мнозина отбелязват, че биткойн остава като Дивия запад, в сравнение с установения пазар на Уолстрийт.

"Хората трябва да разберят, че в момента не търгуват с Нюйоркската фондова борса. Няма регулации, няма нещо, с което тези борси могат да бъдат отъждествени," казва Моас, отбелязвайки, че неговите инвестиции в дигитални валути са на пет различни борси.

Биткойн изгуби повече от половината си стойност през 2014 г., когато Mt.Gox, която по онова време бе най-голямата борса, обяви, че е изгубила около 850 000 биткойна (на стойност около 500 млн. долара по онова време) и подаде заявление за фалит.

През юли Министерството на правосъдието на САЩ подвигна обвинение, съгласно което "значителна част" от загубите на Mt.Gox са депозирани в сметки, които са контролирани от борса на име BTC-e и от руския гражданин Александър Винник. Винник бе арестуван в края на юли.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg