Инвестициите в руската икономика се очаква да се удвоят през 2010 година

381
Инвестициите в руската икономика се очаква да се удвоят през 2010 година

Инвестициите в руската икономика се очаква да се повишат с 44 млрд. долара през 2007 година, посочиха прогнози, изнесени от руския финансов министър Алексей Кудрин.

Повишението се очаква да стане на фона на ръста на чуждестранните инвестиции с 37 млрд. долара през изминалата година до 168 млрд. долара.

Руският финансов министър прогнозира още удвояване на инвестициите в страната през 2010 година до 357 млрд. долара, на фона на нивото им от изминалата година.

Инфлацията в Русия се очаква постепенно да се понижава през следващите няколко години и да достигне ниво от 5.6% през 2010 година, в сравнение с нивото й от 9% през изминалата година.

Вътрешният дълг на страната също се очаква да регистрира ръст от два пъти до 2010 година, като не се очаква повишение на външния.

Русия ще продължи да заема между 300 и 400 млн. долара от Световната Банка през следващите три или четири години.

Ръстът на инвестициите ще се предопредели основно от частния сектор, според прогнозите на финансовия министър на страната.

Нетните капиталови потоци през изминалата година са възлезли на 41.6 млрд. долара, като основната част от тях са станали реалност след либерализацията на валутната търговия в страната.

За настоящата година прогнозите са нетните капиталови потоци в Русия да се понижат и да достигнат 30 млрд. долара.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg