Италия продължава преходния режим за работна ръка от България и Румъния до 31 декември

467
Италия продължава преходния режим за работна ръка от България и Румъния до 31 декември

Италия удължава до 31 декември тази година съществуващия преходен режим за работници от двете най-нови членки на ЕС - България и Румъния, които искат да работят на Апенините.

Удължаването на режима става на базата на циркулярно писмо на министерството на вътрешните работи и на министерството на социалната солидарност, датиращо от 4 януари тази година. С него се удължават разпоредбите, въведени с циркулярни писма на двете ведомства от 28 декември 2006 г. и от 3 януари 2007 г.

Съгласно новото писмо на двете ведомства от ограниченията за работа в Италия продължават да бъдат освободени българите и румънците, които искат да работят в областта на туризма, на селското стопанство, да бъдат домашни помощници, да се грижат за болни хора, висококвалифицираните работници, работниците в сферата на строителството, на металургията и на механиката.

Останалите кандидати за работа в Италия трябва да следват процедурите за приемане на имигрантска работна ръка, представени на сайтовете на двете министерства www.interno.it и www.soliedaritasociale.gov.it. Там могат да бъдат намерени формуляри за кандидатстване на италианската трудова борса, известна като "обединено гише за наемане на работа".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...