Недвижимите имоти в Полша са били най-нагорещеното място за инвестиции през първото тримесечие

374
Недвижимите имоти в Полша са били най-нагорещеното място за инвестиции през първото тримесечие

Полша се сочи като най-нагорещеното място за инвестиции в недвижими имоти през първото тримесечие на годината от специалистите, сочат публикувани данни на агенцията Assetz.

От агенцията заявяват, че се очаква ръстът в цените на недвижимите имоти в развиващите се страни членки на ЕС да продължи през тази година, като много е възможно Полша да регистрира най-голям ръст в цените.

Все още цените на недвижимите имоти в столицата на страната - Варшава остават сред най-ниските в Европа, като перспективите за ръст са добри на фона на продължаващото силно търсене от населението на страната.

Възвръщаемостта на инвестициите в недвижима собственост в Полша възлиза на 33% за първите три месеца на годината, което изчислено на годишна база възлиза на 165%.

Това се предопределя от нарастващия брой на младото население с интерес за закупуване на жилище, както и на значителния интерес за покупки от граждани, работещи в чужбина.
Германия е била страната с най-ниска възвръщаемост на инвестициите за първите три месеца на годината, сочат още данни на Assetz.

Следващи по ръст страни сред ЕС са били България и Франция, където възвръщаемостта за първите три месеца възлиза на 50-60% на годишна база.

От агенцията предупреждават обаче, че възвръщаемостта от инвестиции в България остава "относително рискова", на фона на повишението на ръста в ипотечните кредити, повишили се до 6.75% от 6.5% и средното за страните от ЕС от едва 5%.

По-голямата част от ръста на цените на недвижимите имоти са били регистрирани в нагорещените туристически региони в страната ни, според Assetz, като този в столицата на страната ни е възлязъл на едва 9.8% през първите три месеца на годината.

Според агенцията обаче, в средносрочен аспект добри остават перспективите пред страната ни.

България, Южна Африка и Испания се очаква да регистрират забавяне в ръста на цените на недвижимите имоти през следващите няколко месеца.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg