Перспективите пред България са по-добри от на Румъния

1119
Перспективите пред България са по-добри от на Румъния

Инвеститорите са по-оптимистично настроени по отношение на икономическите перспективи на България, отколкото на Румъния, вероятно заради политическите сътресения в Букурещ, показва сондаж на Томсън Ройтерс и OeKB за доверието в бизнес климата за четвъртото тримесечие на годината, предаде Медиафакс.

„Що се отнася до икономическите очаквания, инвеститорите са значително по-оптимистично настроени по отношение на България, отколкото на Румъния", показва проучването, проведено през октомври сред инвеститорите в Централна и Източна Европа, в която са участвали 400 компании от региона.

Анкетираните инвеститори смятат актуалните бизнес условия в Румъния и България за еднакво трудни, но отговорите им съществено се различават по отношение на очакванията им за бъдещето, става ясно от сондажа.

Очакванията на инвеститиорите относно перспективите за развитие на България за следващите шест месеца са най-оптимистичните в региона, посочва агенцията. Относно Румъния 30 процента от анкетираните са заявили, че очакват положително развитие, а 14 процента - отрицателно, докато за България резултатите са 44 процента в полза на положително развитие спрямо 8 процента за отрицателно, се отбелязва в съобщението.

Все пак Румъния е отбелязала в сондажа най-добри резултати в региона по отношение на намеренията на инвеститорите за разширяване на бизнеса си на местния пазар или създаване на нови оперативни подразделения, показва проучването.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg