Руската компания R.G.I. Internationa ще набира 200 млн. долара капитал, акциите й с рекорд

350

Руската строителна компания R.G.I. International отчете печалба в размер на 88.3 млн. долара за периода 31 декември - 14 март, като от ръководството на компанията разкриха плановете си за увеличаване на капитала си посредством продажба на нови акции.

Акциите на базираната в Москва компания, които са листнати на лондонската борса поскъпнаха до нов исторически максимум, след обявяването на резултата.

От R.G.I. International възнамеряват да наберат капитал в размер на 200 млн. долара с продажбата на нови акции.

Компанията, която работи в сектора на строителството на луксозни домове в руската столица се облагодетелства от силното търсене на луксозни жилища и офиси в страната, както и добрите перспективи пред руския пазар.

През декември посредством първично публично предлагане компанията набра капитал в размер на 192 млн. долара на лондонската фондова борса.

С набирането на нови средства от там планират изграждането на два нови жилищни комплекса, с които ще утроят разполагаемата си площ в бързоразвиващата се руска столица. Двата комплекса с наименованието Chelsea Development и Victory Park Development ще увеличат портфейла на компанията от недвижимо имущество до 550 000 кв. м, на фона на настоящото им ниво от 160 000 кв. м.

Мениджър по пласирането на новите акции е Morgan Stanley, като те ще бъдат предложени на институционални инвеститори.

Акциите на компанията регистрираха повишение от 1.03 долара, или 13%, което бе и най-голямото им дневно повишение до рекордното ниво от 8.98 долара за брой.

Цената е с близо 50% по-висока към момента, в сравнение с постигнатата на първичното публично предлагане цена от 6 долара за брой.

Печалбата на компанията за посочения период се е повишила благодарение на ръста на стойността с 58.5 млн. долара на притежаваните от компанията имоти, както и с 33.7 млн. долара от дела й в печалбата от съвместни продукти.

Цената на недвижимата собственост в Москва, която е с население от 11 млн. души е регистрирала повишение от над два пъти за последните две години, в резултат на растящото търсене на офиси от горен клас и луксозни жилища, коментират специалисти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg