30% от американците избягват хора с този финансов проблем

2395
30% от американците избягват хора с този финансов проблем

© Pixabay

Дори и да не искаме да си признаем, парите и любовта често вървят ръка за ръка. При някои хора финансовото състояние влияе на избора на партньор.

Оказва се, че в САЩ това е доста важен фактор, влияещ върху решението дали да се срещате с даден човек.

Над 30% от американците посочват, че наличието на задължения по кредитната карта влияе върху решението дали да се срещат с даден човек или не, сочи проучване на LendEDU, цитирано от CNBC.

Задълженията по кредитна карта изглежда са най-големият страх на гражданите на САЩ. Наличието на студентски заем се приема далеч по-благосклонно – 12% от анкетираните заявяват, че подобен дълг би ги отказал от среща с даден човек.

Ситуацията е толкова шантава, че наличието на дългове е по-непреодолимо препятствие от развод в миналото или наличие на дете.

Според анкетата, високото ниво на дългове би отказало 13.5% от анкетираните, докато 13% не биха се виждали със самотен родител, а 9% с човек с развод в миналото. 

На пръв поглед резултатите изглеждат странно, тъй като става дума за любов, а не за финансова инвестиция.

От друга страна обаче, експертите посочват, че финансовите проблеми могат да създадат доста странични проблеми. Финансовата история на човека може да покаже какъв родител или приятел може да бъде, смята Хелен Фишър от Match.com.

Дългът по кредитната карта има по-голяма тежест от ипотека или студентски заем, защото обикновено идва с по-високи лихви.

Средната лихва в САЩ по кредитна карта възлиза на 18.76% през 2016 г., като средният картодържател плаща по 1 292 долара годишно само за лихви. 

Четири от най-големите грешки, които младите правят с парите сиСподелено от милионери, започнали от нулата

Освен това, дългът по кредитната карта лесно може да се избегне, затова е важно да се замислим защо някой не е погасил парите, които е използвал от кредитната си карта.

Имал е спешен медицински случай или просто се е охарчил за електроника, пътувания или скъп часовник? Отговорът на този въпрос би дал доста добра представа що за човек стои пред вас.

Оказва се, че разговорите за пари предизвикват доста повече стрес, отколкото споровете за политика или религия.

„Невероятно важно е да говорите за пари и да се убедите, че имате ясни финансови перспективи на ранен етап във вашите взаимоотношения”, казва Кейт Манред, вицепрезидент в компанията Discover.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg