Autodesk завършва придобиването на NavisWorks

551
В края на миналата седмица Autodesk обяви, че е завършила закупуването на NavisWorks за цена от $26 милиона плюс корекция на оборотния капитал. NavisWorks е частна компания със седалище в Шефилд, Англия, която предоставя софтуер за 3D координация, сътрудничество и последователност при проектиране и строителство.

С придобиването й Autodesk разширява своето лидерство в сферата на 3D софтуера за архитектурно проектиране, инженеринг и строителство (AEC), за корабостроене и промишлено проектиране.

Autodesk и NavisWorks планират да разработят съвместно и да предоставят още по-завършен програмен пакет решения за проектиране и строителство. Добавянето на технологиите на NavisWorks към портфолиото на Autodesk ще даде възможност на клиентите на компанията да съберат в едно проектна информация от многобройни платформи, включващи както решения на Autodesk, така е решения, създадени от други компании.

Очаква се тази транзакция да понижи целевите ОПСП доходи на акция с намалена стойност с $0.01 през финансовата 2008. С изключение на текущите разходи за развой на и научноизследователска дейност и амортизацията на свързаните с придобиването нематериални активи, не се очаква транзакцията да повлияе на целевите не-ОПСП доходи на акция с намалена стойност за финансовата 2008.

Autodesk е световният лидер в областта на 2D и 3D проектантския софтуер за нуждите на производството, строителството, както и за пазара на развлечения и медии. След представянето на софтуерния продукт AutoCAD през 1982 г., Autodesk успява да разработи най-широкото портфолио от върхови решения за създаване на дигитални прототипи, за да помогне на клиентите си да изпитат своите идеи, преди да те да бъдат реализирани.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg