BMW очаква спад в печалбата от 10%, готви съкращения на разходите

836
BMW очаква спад в печалбата от 10%, готви съкращения на разходите

© Pixabay

Германският автомобилен производител очаква тежка 2019 г., прогнозирайки, че печалбите преди данъци ще намалеят с над 10%.

Поради това концернът обяви съкращения на разходите в размер на 12 млрд. евро, редом с план за преодоляване на негативните ефекти от големите инвестиции във високи технологии и валутните разлики, предава Reuters.

През миналата седмица BMW заяви, че ще предприеме действия по съкращаване на разходите след трудната 2018 г., през която оперативната печалба на компанията намаля със 7.9% на годишна база.


Печалбите на групата преди данъци се очаква да бъдат значително по-ниски спрямо тези, отчетени за 2018 г., посочват от производителя.

„Високото ниво на волатилност прави трудно осигуряването на ясна прогноза”, казват от BMW.

“В зависимост от това как се развият обстоятелствата, нашата прогноза може да бъде обект на допълнителни рискове; конкретно риска от брекзит без сделка и продължаващи развития в международната търговска политика”, казва главният финансов директор Николас Петер.

От BMW посочват, че ще засилят процеса по увеличаване на ефективността и съкращаване на разходите в цялата група.

„До края на 2022 г. се очаква увеличение на потенциалната ефектиност с над 12 млрд. евро”, казват от компанията.

Daimler и BMW се обединяват срещу UberГерманските производители на автомобили Daimler и BMW обявиха съвместно предприятие, което ще с занимава със споделено пътуване, паркинг и зареждане на електрически автомобили

Това, върху което ще се фокусира производителят, са дигиталните симулации, като начин за намаляване на времето за разработка на нови модели превозни средства с една трета. Системи за дигитални симулации и виртуални валидации могат да елиминират нуждата от 2 500 скъпи прототипа до края на 2024 г.

Високите разходи, свързани с разработката на електрически и автономни коли, ще продължат да изяждат сериозна част от печалбите на германската компания.

BMW очакват оперативният маржин в дивизията за автомобили да намалее до между 6 и 8% през тази година, което е под целите на компанията от диапазон 8-10%. През миналата година маржинът бе в размер на 6.3%.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg