Броят на абонатите на мобилни услуги в света близо 4 млрд.

562
Броят на абонатите на мобилни услуги в света близо 4 млрд.

В края на тази година в целия свят ще има над четири милиарда абонати на мобилни телефонни услуги. Това сочат данни, публикувани днес от берлинската Служба за информационни технологии (EITO) и цитирани от ДПА.

Предвид факта, че световното население в момента е 6.8 милиарда души, това означава, че около 60 процента от тях ще използват мобилни телефони.

Най-силният растеж в използването на мобилни телефони в момента идва от нововъзникващите пазарни икономики, изтъква Фридрих Юсен от Германския съюз за информационни технологии, телекомуникации и нови медии (Bitkom), който ръководи и германските операции на британския телекомуникационен оператор Водафон (Vodafone).

Само в Индия се очаква броят на използващите мобилни телефони да се увеличи с 32 процента тази година до 457 милиона души. В Бразилия прогнозираният растеж на този показател е 14 на сто, докато употребата на мобилни телефони в Китай вероятно ще нарасне с 12 на сто до 648 милиона души.

При промишлено развитите държави коефициентите на растеж на този показател са по-умерени, тъй като там пазарът е по-развит.

В ЕС договорите за предоставяне на мобилни телефонни услуги вече са повече спрямо броя на населението, така че индустрията в

Съюза насочва усилията си към мобилния интернет, който предоставя чрез напредналата технология "Универсална мобилна телекомуникационна система" (Universal Mobile Telecommunications System - UMTS). Това е най-бързият сигнал, който в момента е на разположение при мобилните телефони, отбелязва ДПА.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg