БВП на САЩ нараства с 1.9% през първото тримесечие

789
БВП на САЩ нараства с 1.9% през първото тримесечие

Новите поръчки на щатски дълготрайни стоки са нараснали с повече от очакваното през май, след като търсенето на транспортно оборудване е нараснало значително, информира Reuters.

От Министерството на търговията на САЩ съобщават, че поръчките на дълготрайни стоки са нараснали с 1.9% след спад от 2.7% за април. Данните за април са ревизирани, тъй като първоначално беше обявен спад от 3.6%.

Предварителните очаквания на икономистите бяха за ръст на поръчките с 1.5% през май.

Силният ръст се дължи на поръчките се дължи на скока с 36.5% на поръчките на самолети. Boeing е получила поръчки за 27 самолета, в сравнение с поръчани само два през април.

Поръчките на моторни превозни средства пък са се повишили с 0.6% след като падат с 5.3% в предходния месец.

С изключения на транспортния сектор, поръчките на дълготрайни стоки нарастват с 0.6% след спад от 0.4% за парил.

Икономическият растеж на САЩ беше ревизиран леко нагоре през първото тримесечие на годината, но въпреки това остава слаб.

БВП на САЩ е нараснал с 1.9% на анюализирана основа за първите три месеца на 2011 г., в сравнение с първоначално обявения ръст от 1.8%. Ревизията беше в тон с очакванията на икономистите.

Щатската икономика отчете ръст от 3.1% за четвъртото тримесечие на 2011 г.

Потребителските разходи, които съставляват над две трети от икономическата активност в САЩ нараства с 2.2% на анюализирана основа през първото тримесечие.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg