Два нови инструмента за изследване на рекламата в Интернет

399
ComScore, лидер в изследванията на дигиталния свят, предложиха на своите бъдещи и настоящи клиенти две нови услуги Ad Metrix Publisher, инструмент за проследяване на рекламата в мрежата, и comScore Segment Metrix, инструмент за анализ на сегментацията на пазара, пишат от VisionForWeb.com, цитирани от Money.bg.

Най-общо Ad Metrix Publisher ще позволява на рекламодателите да проследяват кога и къде се показват рекламите им в Интернет. Заедно с данните за сайтовете, в които са включени рекламите, ще се предоставя и информация за основните характеристики на потребителите, пред които ще се показват те.

Ad Metrix Publisher ще проследява всички рекламни формати, които се използват в Интернет, включително статичните и интерактивните/rich media реклами, разпространяващи се в американското Интернет пространство.

ComScore Segment Metrix ще предостави възможност на клиентите на компанията да правят задълбочен анализ с помощта на данните за поведението на потребителите в мрежата, като използват няколко схеми на сегментация.

Първата схема на сегментиране, която ще е на разположение на клиентите, ще е на база поведението на потребителите в Интернет. Този подход се нарича Segment Metrix H/M/L и чрез него ще може да се анализира активността на потребителите, като те ще попадат в три основни групи - силна, средна и лека активност.

В първата група ще попадат първите 20% от потребителите, които прекарват по-голяма част от времето си в Интернет и посещават определени сайтове. В групата със средна активност ще попадат 30%, които са в средата, а в третата група - останалите 50%, информират още от Money.bg.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg